Στατιστικά προοπτικής εργασίας personal trainer
ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ PERSONAL TRAINER
Σύμφωνα με στοιχεία από το U.S. BUREAU OF LABOR STATISTICS (Γραφείο Στατιστικών Εργασίας, https://www.bls.gov/):
•                 Περίπου 1 στους 10 συστηματικά ασκούμενους γυμνάζεται με προσωπικό προπονητή (Personal Trainer), τάξη μεγέθους που αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά κατά την επόμενη πενταετία.
•                 Η ζήτηση για προσωπική προπόνηση (Personal Training) αυξήθηκε κατά 44% τα τελευταία 10 χρόνια, ενώ μέχρι το 2029 αναμένεται ότι θα γνωρίσει περαιτέρω ανάπτυξη άνω του 15% κατ’ ελάχιστον. Στην πρόβλεψη αυτή δεν συμπεριλαμβάνεται η αναμενόμενη αύξηση της ζήτησης (>50%) για αθλητικό τουρισμό, τουρισμό ευεξίας, φυσικές δραστηριότητες αθλητικής αναψυχής και εναλλακτικές μορφές άσκησης με προσωπικό προπονητή.
•                 Το έντονο πάθος για την άσκηση και την καλή φυσική κατάσταση είναι αυτό που προτρέπει (κίνητρο) το 60% των ατόμων να ακολουθήσουν καριέρα προσωπικού προπονητή, ενώ περίπου το 30% επιλέγει το επάγγελμα αυτό εξαιτίας της επιθυμίας να βοηθήσουν τους άλλους να επιτύχουν τους στόχους τους για υγεία και φυσική κατάσταση. Παραδόξως, λιγότερο από 5% παρακινήθηκε από τα χρήματα για να επιλέξει το επάγγελμα αυτό.
•                 Πρόσφατες εκτιμήσεις δείχνουν ότι περίπου το 55% των επαγγελματιών προσωπικών προπονητών είναι άντρες και το 45% γυναίκες, με μέσο όρο ηλικίας τα 35 έτη. Τα επόμενα χρόνια αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά ο αριθμός των γυναικών προσωπικών προπονητριών και η μέση ηλικία των επαγγελματιών.
•                 Στην πλειονότητά τους οι προσωπικοί προπονητές διαθέτουν πιστοποιήσεις από ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς φορείς επαγγελματικής κατάρτισης. Το 65% των προσωπικών προπονητών διαθέτει περισσότερες από τρεις πιστοποιήσεις και εξειδικεύσεις σε συγκεκριμένα προπονητικά αντικείμενα.
•                 Πριν την εκδήλωση της πανδημίας COVID-19, περίπου οι μισοί προσωπικοί προπονητές απασχολούνταν σε γυμναστήρια, ψυχαγωγικά ή αθλητικά κέντρα,  ενώ μόλις το 11% ήταν επισήμως ελεύθεροι επαγγελματίες – αυτοαπασχολούμενοι. Περίπου το 60% των προσωπικών προπονητών πραγματοποιούσε μόνο δια ζώσης προπονήσεις, το 30% έκανε προπονήσεις τόσο δια ζώσης όσο και διαδικτυακά  και μόνο το 7-10% αποκλειστικά μέσω διαδικτύου.
•                 Σήμερα το ποσοστό των αυτοαπασχολούμενων προσωπικών προπονητών εκτιμάται ότι έχει υπερτριπλασιαστεί. Από αυτούς ένα ποσοστό γύρω στο 80% προσφέρει και δια ζώσης προσωπικές προπονήσεις (σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους) και  διαδικτυακές προπονήσεις (ζωντανά και βιντεοσκοπημένες, προσωπικές και σε ολιγάριθμες ομάδες ατόμων). Το ποσοστό των προσωπικών προπονητών που προσφέρει μόνο υπηρεσίες δια ζώσης, έχει μειωθεί σημαντικά.
•                 Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, 2 στους 5 προσωπικούς προπονητές φέρεται να κέρδισε περισσότερα χρήματα, ειδικά εκείνοι που προσέφεραν  διαδικτυακές προπονήσεις και προπονήσεις σε εξωτερικούς χώρους.
•                 Στις USA οι προσωπικοί προπονητές δουλεύουν κατά μέσο όρο 45 ώρες εβδομαδιαίως και χρεώνουν συνήθως από 40-70 δολάρια ανά ώρα. Η τιμή χρέωσης αυξάνεται στα 60-100 δολάρια ανά ώρα όταν η προπόνηση γίνεται στο σπίτι του ασκούμενου. Η τιμή χρέωσης ανά άτομο ανά ώρα είναι χαμηλότερη για διαδικτυακές προπονήσεις και προπονήσεις σε ομάδες ατόμων (small group training), ωστόσο η συνολική αμοιβή του προσωπικού προπονητή είναι ενίοτε μεγαλύτερη σε σχέση με την προσωπική προπόνηση σε ένα και μόνο άτομο (“1 on 1”).
•                 Από τον Νοέμβριο του 2020, το μέσο ετήσιο εισόδημα των προσωπικών προπονητών στις USA είναι 69.901 δολάρια, ενώ στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες κυμαίνεται κατά μέσο όρο από 26-30.000 δολάρια ετησίως. Οι γυναίκες κερδίζουν λιγότερα χρήματα σε σχέση με τους άντρες, ωστόσο η διαφορά αμοιβής μειώνεται τα τελευταία χρόνια. Οι προσωπικοί προπονητές με περισσότερα από 5 χρόνια εργασιακής εμπειρίας κερδίζουν 24% περισσότερα χρήματα από αυτούς που μόλις ξεκινούν.
01

Τι σημαίνει το χρώμα των ούρων για την υγεία μας?

Τις περισσότερες φορές, τα ούρα έχουν ανοιχτό κίτρινο χρώμα επειδή περιέχουν ουροχρώμα, μία από τις ουσίες που παράγονται όταν η αιμοσφαιρίνη υποχωρεί. Περιστασιακά όμως, τα ούρα μπορούν να έχουν διαφορετικό

>
02

Q & A (Question and Answer)

Η στήλη αυτή είναι δική σου! Ρώτησέ μας ό,τι θέλεις και ό,τι σε προβληματίζει γύρω από τη γυμναστική σου και οι επιστημονικοί μας συνεργάτες θα απαντήσουν σε όλα σου τα

>
03

Anti-aging

Οι χρυσοί κανόνες της αντιγήρανσης και μερικοί απλοί, φυσικοί τρόποι για να φαίνεσαι τουλάχιστον κατά 10 χρόνια νεότερος/-η… Ποιος είπε ότι «τα νιάτα δεν γυρίζουν πίσω»; Σήμερα γνωρίζομε ότι όλοι

>
Studio One is
An elite team that is not afraid to dream and create the ideal circumstances in order to organize and direct. To give all their knowledge, energy and passion to those who love fitness.
Ωmega
Άστιγγος 4, Πλατεία Καραϊσκάκη, Τ.Κ 18531
Phone
+30 210 4122888
Website
www.omega.gr
Information
info@omega.gr
Scroll to Top